Pollo al curry estilo balti
Hello everybody, it's Jim, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to make a special dish, Pollo al curry estilo balti. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a little bit unique. This will be really delicious.
Pollo al curry estilo balti is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is simple, it's fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. They're nice and they look wonderful. Pollo al curry estilo balti is something that I have loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Pollo al curry estilo balti, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pollo al curry estilo balti delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pollo al curry estilo balti is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Pollo al curry estilo balti using 25 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.
Hacía tiempo que quería hacer esta receta que está publicada en Cookpad UK (¡Gracias Miles!) pero me frenaba la larga lista de ingredientes. Finalmente la hice el viernes pasado con algunos ligeros cambios y está sensacional!!! Merece la pena porque el resultado está increíble. La original lleva también un huevo cocido pero no lo puse. Muy muy recomendable para los amantes de la cocina india 😍😍. Y aunque no es de ella, como estamos celebrando esta semana el Día del Maestro, se la dedico a Joy, una mujer de la India con la que conviví durante mi primer curso universitario y quien me enseñó hacer todo tipo de platos de su país. Hace muchos años que no la veo, pero todavía recuerdo los olores de su cocina 💕 #MaestroDeCocina
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Pollo al curry estilo balti:
- Bolsita de especias
- 1 palito canela
- 3 hojas laurel
- 1 estrella anís
- 2 clavos
- 3 cardamomos
- Mezcla de especias
- 1/2 cdta cayena en polvo
- 1 cdta comino en polvo
- 3 cdtas cúrcuma
- 2 1/2 cdtas cilantro en polvo
- 1 cdta curry en polvo
- 1 cdta garam masala
- Resto ingredientes
- 1 pechuga pollo troceado
- 400 gr tomates en conserva
- 1 pimiento rojo
- 1 pimiento verde
- 2 cebollas
- 6 dientes ajo
- 1 tomate
- 1 trozo jengibre
- 400 ml agua
- 8 cdas aceite oliva
- 1 manojo cilantro fresco
Steps to make to make Pollo al curry estilo balti
- Preparar los dos conjuntos de especias - puedes usar una bolsita de té vaciada si no tienes las típicas bolsitas para cocinar. Juntar todos los ingredientes.
- Trocear los pimientos y una cebolla. Cocer en una olla con 200ml de agua, la bolsita bien cerrada de especias y la mitad del cilantro durante 30 minutos.
- Mientras se cuecen las verduras, picar el ajo y rallar el jengibre. Agregar un chorrito de aceite a la sartén y sofreír la mitad de la mezcla de ajo y jengibre hasta que se dore. Mezclar con la mitad de las especias.
- Echar la mezcla de especias y jengibre con ajo a la sartén y agregar la mitad del tomate en conserva (yo tenía triturado) y dejar a fuego lento durante unos 10 minutos. Cuando se hayan pasado los 30 minutos, sacar la bolsita de especias de la olla
- Y agregar todo el contenido a la sartén. Subir a fuego moderado durante 5 minutos. Dejar enfriar
- Y cuando ya se ha enfriado lo suficiente, triturar. Reservar. Sofreír en la sartén el resto de la mezcla de especias y jengibre con ajo
- Una vez doradito, agregar el resto del tomate. Calentar a fuego moderado y después de 3 minutos agregar el pollo.
- Cocinar a fuego moderado durante unos 3 minutos. Agregar dos cucharones soperas de la salsa que hemos reservado antes.
- Subir el fuego y dejar unos 5 minutos más. Picar el resto del cilantro. Trocear el tomate (no tenía y por eso no se ve en la foto)
- Servir con arroz basmati o arroz jazmín. El resto de la salsa se puede congelar y usar para futuros curries. ¡Disfrutar!
As your experience and also self-confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more all-natural control over your diet and adjust your diet regimen to your individual preferences over time. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or even more active ingredients or is a bit more or less hot, you can make straightforward changes to achieve this objective. To put it simply, start making your recipes promptly. As for standard cooking abilities for beginners you do not require to discover them yet just if you master some easy food preparation methods.
This isn't a full guide to fast and very easy lunch recipes yet its good something to chew on. Ideally this will get your imaginative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family without doing too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up with this special food Recipe of Any-night-of-the-week Pollo al curry estilo balti. Thanks so much for reading. I'm sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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