Paella de pollo y alcachofas terminada al horno

Paella de pollo y alcachofas terminada al horno

Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Paella de pollo y alcachofas terminada al horno. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

Paella de pollo y alcachofas terminada al horno is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's appreciated by millions daily. It's easy, it's quick, it tastes delicious. Paella de pollo y alcachofas terminada al horno is something which I've loved my entire life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Paella de pollo y alcachofas terminada al horno, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Paella de pollo y alcachofas terminada al horno delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Paella de pollo y alcachofas terminada al horno is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Paella de pollo y alcachofas terminada al horno estimated approx 60 minutos.

To get started with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Paella de pollo y alcachofas terminada al horno using 15 ingredients and 12 steps. Here is how you cook that.

A veces llegas un mediodía a casa y te apetece con locura comer arroz, miras el frigorífico y vez que tienes pechuga de pollo y alcachofas, en la despensa arroz y 1 brick de caldo de pollo, sin dudar te decides y dices, me voy a hacer un arroz que no se lo salta un galgo, y así fue salió un arroz de diez, éramos tres y repetimos, una pasada de arroz.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Paella de pollo y alcachofas terminada al horno:

  1. 350 gr. Arroz (tipo bomba)
  2. 1 Pechuga de Pollo
  3. 1 copa Brandy
  4. 1 Cebolla
  5. 1 Pimiento Verde
  6. 1 sobre Azafrán en polvo
  7. 2 Tomates (rallados)
  8. 1 copa Vino blanco
  9. 1L. Caldo de Pollo
  10. 2 Alcachofas
  11. Aceite de Oliva
  12. 1 Limón
  13. Perejil (picado)
  14. Sal
  15. Pimienta negra

Instructions to make to make Paella de pollo y alcachofas terminada al horno

  1. Cortamos la pechuga de pollo en tiras y luego en dados no muy grandes, salpimentamos y los salteamos en una sartén a fuego vivo, echamos la copa de brandy y dejamos 5 minutos que evapore el alcohol y se dore el pollo, una vez conseguido lo sacamos de la paella y reservamos en caliente.
  2. En el mismo aceite pochamos la cebolla que previamente hemos cortado en brunoise, salpimentamos y dejamos hasta que esté transparente.
  3. Picamos también en brunoise el pimiento verde y cuando veamos que está blanda la cebolla, lo agregamos, rectificamos de sal.
  4. Añadimos el sobre de azafrán, debemos mover rápido el conjunto para que no se queme y nos amargue el sofrito, removemos hasta que se integre.
  5. Aprovechamos el momento y rallamos los tomates que echamos al sofrito junto con el azúcar y la copa de vino, salamos de nuevo y movemos hasta que todo se integre, deberemos dejar que reduzca a la mitad el sofrito.
  6. Añadimos las alcachofas, les hemos quitado las hojas exteriores más duras así como el tallo y la parte media superior, las cortamos en octavos y las echamos al sofrito.
  7. Damos un par de minutos y echamos el arroz, removemos constantemente hasta que veamos que el grano está dorado, más o menos unos 5 minutos, repartimos bien.
  8. Hemos calentado el caldo, echamos en cucharones el doble que tazas de arroz más uno, a partir de aquí no movemos el arroz sólo podemos hacerlo cogiendo de las asas con movimientos circulares para intentar que no se pegue, aunque un poquito, sabe delicioso el "sucarrat".
  9. Añadimos el pollo que teníamos reservado, lo repartimos por toda la superficie.
  10. Cuando veamos que el arroz comienza a estar blando lo metemos en el horno a 220º switch arriba y abajo y ya no lo tocamos.
  11. Cuando veamos que está dorado por la superficie, lo probamos y si ya está al gusto lo sacamos, espolvoreamos el perejil picado y dejamos que repose unos minutos.
  12. Pasado el tiempo llevamos la paella a la mesa y repartimos en los platos de servir acompañados por un trocito de limón cada uno, quién desee regar el arroz con él, adelante, en algunas zonas se considera un sacrilegio, no obstante que cada uno decida.

As your experience and also self-confidence expands, you will certainly locate that you have much more natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your individual tastes gradually. Whether you wish to offer a recipe that makes use of less or even more ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make simple modifications to achieve this objective. To put it simply, start making your dishes on time. As for fundamental food preparation abilities for newbies you do not need to discover them however only if you grasp some basic cooking techniques.

This isn't a total overview to quick and also simple lunch dishes but its excellent food for thought. With any luck this will get your creative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your household without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Ultimate Paella de pollo y alcachofas terminada al horno. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Pollo con pimiento rojo

Pollo con verduras

Tortilla con 5 claras de huevo