Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas

Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas

Hey everyone, it's Drew, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is enjoyed by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes delicious. They're nice and they look wonderful. Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas is something that I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas using 20 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Está basada sobre una receta de un mítico mesón de Ferrol, al que si algún día venís por estas tierras os recomiendo visitar y probar sus patatas bravas!! La receta es con pollo troceado ( que le iría mejor que la pechuga que yo usé, pero es lo que tenía 😅) y usé una lata Pimiento morrón en vez de pimiento rojo. Y añadí la lata de champiñones.

Ingredients and spices that need to be Get to make Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas:

  1. 2 pechugas de pollo
  2. 1/2 cebolla
  3. 2 dientes ajo
  4. Orégano
  5. Sal
  6. Pimienta negra
  7. 1 lata champiñones
  8. 1 lata pimiento morrón
  9. 1/2 vaso vino blanco (usé un Rías Baixas)
  10. 1 vaso agua
  11. Aceite oliva
  12. Patatas gratinadas
  13. 2 patatas
  14. 4 dientes ajo
  15. 50 gramos queso rallado (yo usé uno de Mahon)
  16. 2 cucharas mantequilla pomada
  17. Orégano
  18. Tomillo
  19. Sal
  20. Pimienta negra

Steps to make to make Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas

  1. Trocear la pechuga o el pollo y salpimentar.
  2. Picar el ajo y la cebolla y dorar en una olla con 3 cucharas de aceite a fuego medio durante 6-7 minutos.
  3. Añadir los champiñones y seguir rehogando otros 6-7 minutos. Reservar la mezcla en un bol.
  4. Dorar el pollo a fuego fuerte y cuándo esté añadir la mezcla anterior. Espolvorear el orégano al gusto.
  5. Añadimos el vino blanco, el agua, la pastilla de caldo y el pimiento en tiras y cuando empiece a hervir, bajamos el fuego al mínimo y dejamos cocer durante 15 minutos (comprobar, yo lo hice con pechuga puede necesitar más tiempo el pollo entero troceado)
  6. Empezamos con las patatas precalentando el horno a 200 °. Pelamos las patatas en rodajas finas (al gusto y dependendiendo del grosor la cocción será mayor o menor) yo lo hice a cuchillo y bastante finas. Reservar en un bol.
  7. Cortamos el queso (o si lo tenéis ya rallado) y picamos el ajo muy fino (podéis probar con ajo en polvo) y lo añadimos al bol junto al resto de ingredientes.
  8. Una vez meclado todo lo pasamos a una fuente de horno untada con mantequilla o aceite y vamos colocando (si la fuente es pequeña podemos hacer varias capas) y horneamos 15 minutos (en mi caso porque eran muy finas). Sí veis que están muy doradas pero duras aún por dentro tapar la fuente con papel alumnio.
  9. Emplatamos al gusto y a zampar!!

As your experience as well as confidence expands, you will certainly locate that you have more natural control over your diet as well as adjust your diet to your individual tastes over time. Whether you intend to serve a dish that utilizes fewer or more components or is a bit more or less hot, you can make easy modifications to accomplish this objective. In other words, begin making your recipes in a timely manner. When it comes to standard food preparation abilities for beginners you don't need to learn them but only if you master some easy food preparation strategies.

This isn't a full overview to quick and very easy lunch recipes but its great something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Recipe of Homemade Pollo a el Cabazo con patatas gratinadas. Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Jardinera de verdura al toque de vino blanco

Pollo Rustido multicooker

Empanada de pollo